Reclame

Binnenkort verwacht

S5 Vitae Fonds 4e emissie

Beleggen in zorgvastgoed in Nederland

Kenmerken S5 Vitae Fonds

S5 Vitae Fonds is aangegaan op 1 december 2017 en is een initiatief van Sectie5 Investments N.V. te Amsterdam.

Het is een groeifonds in Nederlandse zorgwoningen dat als doelstelling heeft in de komende jaren een omvang van circa € 200 miljoen te bereiken.

Wat zijn de kenmerken van de vierde emissie van het S5 Vitae Fonds?

 • minimale inleg circa € 10.000,-
 • geen emissiekosten
 • tussentijdse inkoop van participaties mogelijk
 • langjarige huurcontracten (15-20 jaar) met solide zorginstellingen
 • nieuw of herontwikkeld vastgoed
 • objecten binnen bebouwde kom, met alternatieve aanwendbaarheid
 • objecten verspreid over Nederland

Huidige vastgoedportefeuille 

Documentatie downloaden

Zodra het prospectus van S5 Vitae Fonds vierde emissie beschikbaar is, kan het hier worden gedownload.
Tevens zal het dan verkrijgbaar zijn bij de beheerder Sectie5 Beheer BV  (https://www.sectie5.nl/fondsen/s5-vitae-fonds/150)
en Connect Invest B.V. (www.connectinvest.nl).

Documentatie per post ontvangen

Zodra het prospectus beschikbaar is, sturen wij het naar u toe als u onderstaand formulier invult.

  Velden met * zijn verplicht.

  Waarschuwing: u staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is.

  Vastgoedportefeuille van S5 Vitae Fonds

  S5 Vitae Fonds belegt reeds in Objecten in Zwolle (Ossenweiderhof, verworven op
  1 december 2017), Gorinchem (Haarstraat, verworven op 1 december 2017), Dordrecht
  (De Jagerweg, verworven op 2 november 2018), Rotterdam Centrum (Boomgaardsstraat, verworven op 18 december 2018 ) en Almere (Kerkstraat, verworven op 30 augustus 2019).

  Bij de vierde emissie zal het Fonds worden uitgebreid met objecten in Apeldoorn, Den Bosch, Hengelo en Rotterdam (Prinsenland).

  Meer detailinformatie over de objecten van de vierde emissie vindt u hieronder.

  Aan het beleggen in onroerend goed zijn risico’s verbonden, zoals marktrisico, tegenpartijrisico, operationele risico’s, liquiditeitsrisico, kredietrisico, risico van beperkte verhandelbaarheid, verhuur- en exploitatierisico, rente- en financieringsrisico, marktwaarderisico, risico van beperkte spreiding in beleggingen, onderhoudsaspecten, milieurisico, politiek risico, inflatierisico en objectgerelateerde risico’s. Het zich realiseren van bedoelde risico’s kan een nadelige invloed hebben op het geprognosticeerde rendement.

  Vastgoedportefeuille S5 Vitae Fonds vierde emissie

  Apeldoorn, Laan van Groot Schuylenburg

  Apeldoorn is een stad en gemeente op de Veluwe in de provincie Gelderland. De hoofdplaats van de gemeente is de gelijknamige stad. Apeldoorn staat met een oppervlakte van 341,15 km² op de negende plek van grootste gemeentes van Nederland en de grootste in Gelderland. De gemeente heeft in totaal 163.829 inwoners per 7 mei 2020 (bron: CBS) en is hiermee qua inwonertal de elfde gemeente van Nederland.

  Wooneenheden

  Minimaal 73 woonappartementen (monumenten)

  Ligging

  Park binnen bebouwde kom

  Huisvesting

  Mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen

  Herontwikkeling / verwachte opleverdatum

  november 2021

  Oppervlaktes

  23 tot 69 m²

  Energielabel

  C

  Video-Apeldoorn

  Den Bosch, Evertsenstraat 5

  ’s-Hertogenbosch, officieus Den Bosch genoemd, is de hoofdplaats van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast is het de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, waarvan het met een bevolking van 110.790 inwoners (2019) naar inwonertal de vierde stad is (na Eindhoven, Tilburg en Breda). De hele gemeente telt zo’n 154.205 inwoners. De stad is een voormalige garnizoensstad en verder de zetel van het bisdom
  ‘s-Hertogenbosch.

  Wooneenheden

  25 woonappartementen

  Ligging

  In woonwijk, 1km van winkelcentrum

  Huisvesting

  Mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen

  Herontwikkeling / verwachte opleverdatum

  augustus 2021

  Oppervlaktes

  30 tot 43 m²

  Energielabel

  B

  1_4 - Photo

  Hengelo, Steenmeijerstraat 4

  Hengelo is een plaats en gemeente in Twente in de provincie Overijssel. De gemeente telt 81.140 inwoners en is qua inwonertal de vierde stad van Overijssel, na Enschede, Zwolle en Deventer. In de stadswijk Woolderes in Hengelo, aan de Steenmeijerstraat 4, ligt het bestaande kantoorgebouw dat getransformeerd zal gaan worden. De locatie ligt recht tegenover een supermarkt en op loopafstand bevinden zich verschillende stopplaatsen van het openbaar vervoer.

  Wooneenheden

  24 woonappartementen

  Ligging

  100 meter van supermarkt

  Huisvesting

  Psychisch kwetsbare mensen

  Herontwikkeling / verwachte opleverdatum

  juni 2021

  Oppervlaktes

  23 tot 66 m²

  Energielabel

  B

  Hengelo

  Rotterdam, Leningradplaats 13-25

  Rotterdam is een havenstad in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Met 581.750 inwoners (1 januari 2019) is het de op een na grootste stad van Nederland. In de stadswijk Prinsenland, aan de Leningradplaats 13-25, ligt het voormalige KNVB-kantoor dat getransformeerd wordt naar een woonzorgcomplex. Na de transformatie, die naar verwachting in mei 2021 afgerond wordt, worden in totaal 24 zelfstandige woonappartementen opgeleverd.

  Wooneenheden

  24 woonappartementen

  Ligging

  700 meter van wijkwinkelcentrum en ziekenhuis

  Type huisvesting

  Mensen met een zorgvraag

  Herontwikkeling / verwachte opleverdatum

  augustus 2021

  Oppervlaktes

  25 tot 47 m²

  Energielabel

  C

  Fondsinformatie

  S5 Vitae Fonds is als beleggingsinstelling geregistreerd bij de AFM en wordt beheerd door Sectie5 Beheer B.V. Sectie5 Beheer B.V. beschikt over een vergunning van de AFM om te mogen optreden als beheerder.

  Risico's

  Beleggen in het S5 Vitae Fonds brengt, zoals bij elke belegging in vastgoed, risico’s met zich mee.

  Aan het beleggen in onroerend goed zijn risico’s verbonden, zoals marktrisico, tegenpartijrisico, operationele risico’s, liquiditeitsrisico, kredietrisico, risico van beperkte verhandelbaarheid, verhuur- en exploitatierisico, rente- en financieringsrisico, marktwaarderisico, risico van beperkte spreiding in beleggingen, onderhoudsaspecten, milieurisico, politiek risico, inflatierisico en objectgerelateerde risico’s. Het zich realiseren van bedoelde risico’s kan een nadelige invloed hebben op het geprognosticeerde rendement.

  Prof. dr. Dirk Brounen is hoogleraar Vastgoedeconomie aan de TIAS School for Business and Society, de Business School van Tilburg University. Hij onderzoekt internationale vastgoedmarkten en in het bijzonder het rendement van vastgoedinvesteringen en de meerwaarde van duurzaamheid. Zijn resultaten zijn onder meer gepubliceerd in internationale vakbladen als: The European Economic Review, Real Estate Economics, Journal of Banking and Finance, Financial Management en Journal of Portfolio Management. Naast zijn academische werk is Dirk actief als adviseur voor onder meer pensioenfondsen, ministeries en toezichthouders.

  Bas Gradussen CFA is Senior Portfoliomanager SRI bij InsingerGilissen Bankiers N.V. Sinds 2012 is hij bij deze bank actief met duurzaam beleggen, waar hij met twee collega’s onder meer verantwoordelijk is voor het beheer van de duurzame beleggingsportefeuilles. Bas heeft onder andere de richtlijnen opgezet voor (rapportering over) duurzame beleggingsportefeuilles. Vóór 2012 was hij actief als private banker, met name van stichtingen. Zijn ervaring als private banker en duurzame portfoliomanager komen samen als hij voor klanten van de bank opereert als consultant op het gebied van duurzaamheid.

  Drs. Jacqueline Duiker is Senior Project Manager Responsible Investment van de Vereniging Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Zij ondersteunt beleggers en bedrijven onder meer met het bepalen van de duurzaamheidsagenda. Dit doet Jacqueline door het ontwikkelen van criteria die door de markt worden gebruikt om richting te geven aan duurzaamheid en het creëren van impact. Dit kan door samenwerking met NGO’s (Non-Governmental Organizations) en het geven van masterclasses over: Sustainable Development Goals (SDG’s), impact investing, klimaatverandering, mensenrechten, circulaire economie en ecologie. Jacqueline is ook lid van de stuurgroep Corporate Human Rights Benchmark en grondlegger van Future Value Matters.

  Drs. Hans Hersevoort is innovator in de zorg en bestuurder Omega Groep in Zwolle. Hij vindt het ‘zorgsysteem in Nederland steeds gekker worden’. Begin 2009 is Omega Groep als zorgorganisatie gestart met als missie: het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen. Degenen die een beroep doen op Omega Groep hebben meestal een verstandelijke en/of psychische beperking. Omega Groep gaat er vanuit dat ieder mens het liefst zelf de regie over zijn leven voert en zo zelfstandig mogelijk wil leven. Maar soms lukt dat niet. Omega Groep biedt begeleiding aan kinderen en (jong) volwassenen op elk gebied van het leven.

  Jeroen Hermus MA MRICS RT is director Healthcare CBRE, de grootste vastgoedadviseur ter wereld en stuurt het Healthcare team aan. Annette van der Poel Bsc BE is associate director Healthcare CBRE en geeft strategisch advies ten aanzien van zorgvastgoed.

  Het Healthcare team van CBRE adviseert opdrachtgevers bij zorgvastgoedgerelateerde vraagstukken. De werkzaamheden op het gebied van zorgvastgoed bestaan onder andere uit: strategische advisering van zorginstellingen, taxaties, begeleiding bij transacties, ontwikkelen van ‘business cases’, initiëren van nieuwe ontwikkelingen, sparringpartner voor zorginstellingen en het begeleiden van (nieuw)bouwtrajecten.

  Prof. dr. Tom Berkhout is hoogleraar Real Estate Universiteit Nyenrode. Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn: vastgoed (belasting, verslaggeving, financiering, waardering en economische en marktontwikkelingen) en belastingwetgeving. Hij heeft een aanzienlijk aantal boeken, artikelen, onderzoeksrapporten en columns geschreven over een scala aan vastgoedgerelateerde zaken, zoals: taxatie (nationaal en internationaal), vastgoedwaardering en -financiering, financiële rapportage, integriteit, vastgoedmarkten, investeringsanalyses en -gedrag.

  Prof. dr. Jan Latten is bijzonder hoogleraar sociale demografie en voorheen hoofddemograaf Centraal Bureau voor de Statistiek. Specifieke aandachtsgebieden zijn onder meer: trends in samenwonen, trouwen, scheiden en de sociale aspecten daarvan, de opkomst van superkoppels, de veranderende rol van vrouwen binnen relaties, bijzondere posities van alleenstaanden en de groeiende rol van ouderen in de samenleving, vergrijzing, groei- en krimpregio’s en de gevolgen daarvan voor regionale, sociale en economische contrasten, de urbanisatie en metropolisering in Nederland. Jan Latten is onder andere bekend van zijn boek Liefde à la Carte dat hij schreef met Malou van Hintum.

  Ir. Clemens Koekkoek is directeur van het S5 Vitae Fonds en werkt sinds begin 2018 bij Sectie5 Investments N.V. Na bij diverse ontwikkelaars, aannemers en adviesbureaus te hebben gewerkt, kwam hij in 2009 in de zorg terecht. Daar heeft hij ervaring opgedaan in alle facetten van zorgvastgoed: ontwikkelen, bouwen, onderhoud en beheer. Ook is hij betrokken geweest bij de bouw en ontwikkeling van verschillende particuliere zorglocaties. Om zijn werk goede aansluiting te geven bij de dagelijkse praktijk, heeft hij regelmatig meegeholpen op diverse zorgafdelingen. Drs. Jeroen van Valen is sinds 2007 directielid en partner bij Sectie5 Investments. Daarvoor had hij al ruime ervaring opgedaan met het initiëren en managen van portefeuilles commercieel vastgoed.