Kennisbank

Graag delen wij onze kennis met u door middel van whitepapers en onderzoeken.

Vastgoed belegging

Beleggen in vastgoed voor beginners

U wilt beginnen met beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed, maar u weet niet hoe?
Met dit artikel helpen we u graag op weg.

duurzaam

Grote voorkeur voor duurzame belegging

De AFM deed onderzoek met experimenten onder particuliere beleggers. Zo kregen mensen verschillende gefingeerde advertenties te zien. Daaruit bleek dat als alle kenmerken verder identiek zijn, beleggers een grote voorkeur hebben voor een duurzame belegging. Bovendien leek een duurzame belegging net zo aantrekkelijk als een gewone belegging die een lager risico of hoger verwacht rendement heeft.

crisisbestendig-en-impactvol-beleggen-kennisbank

Whitepaper crisisbestendig & impactvol beleggen

Op basis van de uitkomsten uit het onderzoek onder beleggers hebben we een whitepaper geschreven. Download hier onze gratis whitepaper ‘Crisisbestendig & impactvol beleggen en de rol van (zorg)vastgoed’, die is gepubliceerd in oktober 2019.

Schermafbeelding 2020-03-26 om 12.07.46

Beleggersonderzoek crisisbestendig beleggen

We hebben onderzoeksbureau Panelwizard in juli 2019 laten uitzoeken in hoeverre beleggers rekening houden met een nieuwe financiële crisis. Hiervoor zijn vijf stellingen voorgelegd aan een representatieve groep Nederlandse beleggers van achttien jaar en ouder.

Schermafbeelding 2020-03-26 om 12.13.55

Beleggersonderzoek impactvol beleggen

We hebben onderzoeksbureau Panelwizard in juli 2019 laten uitzoeken in hoeverre beleggers het belangrijk vinden om met impact te beleggen. Hiervoor zijn vijf stellingen voorgelegd aan een representatieve groep Nederlandse beleggers van achttien jaar en ouder.

tussentijdse-uistapmogelijkheden

Tussentijdse uitstapmogelijkheden bij vastgoedfondsen

In dit artikel lichten we een aantal zaken toe, die van belang zijn inzake de looptijd en het tussentijds uitstappen bij de verschillende structuren van vastgoedbeleggingen.

brochures-vastgoed-kennisbank

Vijf punten waarop je brochures van vastgoedfondsen kunt toetsen

Als belegger word je overspoeld door beleggingsbrochures van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Maar hoe haal je als belegger de gewenste informatie er nu precies allemaal uit? Waar moet je op letten?

Foto-David-Stillwell

Duurzaamheid is belangrijker voor beleggers dan gedacht

Het CISL (University of Cambridge Institute of Sustainable Leadership) gaf opdracht om het gedrag van mogelijke beleggers te onderzoeken. Stillwell en enkele van zijn collega’s van het Psychometrics Centre gingen de uitdaging aan en deden onderzoek onder Amerikaanse beleggers.