Opportunities

Naast het onder de aandacht brengen van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen bij particuliere beleggers, brengen wij ook interessante beleggingsmogelijkheden onder de aandacht bij een beperkt aantal beleggers.

Het betreft hier zogenoemde private placements. Deze kenmerken zich door relatief korte looptijden en aantrekkelijke rendementen.

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal succesvol geplaatste projecten.

Meld u aan en word als eerste geïnformeerd over beleggingsmogelijkheden in vastgoed.

Herontwikkeling Koddeweg, Hoogvliet

Initiatiefnemer van deze beleggingspropositie is Arkensteen Holding B.V. Arkensteen is opgericht in 2022 en levert diensten in de bouw- en vastgoedsector. Het betreft hier een herontwikkeling van een kantoorgebouw, gelegen aan de Koddeweg te Hoogvliet, naar starterswoningen en woningen voor expats.

CI

Herontwikkeling Koddeweg 55-77

In augustus 2023 is de financiering tot stand gebracht van het herontwikkelingsproject Koddeweg 55-77 te Hoogvliet.
Deze investering is aan een beperkt aantal beleggers aangeboden in deelnames vanaf € 500.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement 

n.t.b.

Deelname vanaf

€ 500.000,-

Herontwikkeling gebouw Concordia

Initiatiefnemer van deze beleggingspropositie is HERMON Heritage B.V. HERMON is opgericht in 2010 en is een Nederlandse, gespecialiseerde en onafhankelijke (her)ontwikkelaar van monumentaal vastgoed. Het betreft hier een herontwikkeling van het gebouw Concordia, gelegen aan de Oudenoord 330 – 370 te Utrecht.

Concordia

Concordia

In december 2022 is de financiering tot stand gebracht van het herontwikkelingsproject Concordia te Utrecht.
Deze investering is aan een beperkt aantal beleggers aangeboden in deelnames vanaf € 500.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement 

n.t.b.

Deelname vanaf

€ 500.000,-

Tegelen: herontwikkeling Raadhuis

Initiatiefnemer van deze beleggingspropositie is HERMON Heritage B.V. HERMON is opgericht in 2010 en is een Nederlandse, gespecialiseerde en onafhankelijke (her)ontwikkelaar van monumentaal vastgoed. Het betreft hier een herontwikkeling van het Raadhuis gebouw, gelegen aan de Raadhuislaan 11 te Tegelen.

Raadhuis

Raadhuis Tegelen

In november 2022 is de financiering tot stand gebracht van het herontwikkelingsproject Raadhuis te Tegelen.
Deze investering is aan een beperkt aantal beleggers aangeboden in deelnames vanaf € 750.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement 

n.t.b.

Deelname vanaf

€ 750.000,-

DOX II BV: beleggingsopportunity in Tilburg

Initiatiefnemer van deze beleggingspropositie is Onorthodox, de ontwikkelmaatschappij van Sectie5 Investments. Onorthodox is opgericht in 2020 en richt zich als projectontwikkelaar primair op het realiseren van woningen en zorgvastgoed. Dox II BV (DOX Karmijn | DOX Mahler) betreft een belegging in twee verhuurde zorgcomplexen in Tilburg, die herontwikkeld zullen worden naar circa 200 duurzame huurappartementen.

Connect Invest

Dox II BV (DOX Karmijn | DOX Mahler)

Per 28 februari 2022 zijn alle 200 obligaties van € 25.000,- geplaatst van het op 11 februari 2022 geïntroduceerde herontwikkelingsproject DOX II BV.
Deze belegging is aan een beperkt aantal beleggers aangeboden in deelnames vanaf € 125.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement 

Circa 13%

Deelname vanaf

€ 125.000,-

DOX Drees Vastgoedfonds

Initiatiefnemer van deze beleggingspropositie is eveneens Onorthodox, de ontwikkelmaatschappij van Sectie5 Investments. Voor de locatie W. Dreesweg 2-6 in Almere, waar nu nog een verhuurd kantoorgebouw staat, heeft Onorthodox een plan voor 112 huurappartementen in ontwikkeling.

Dox Drees

Dox Drees Vastgoedfonds

Per 1 september 2021 zijn alle 160 obligaties van € 25.000,- geplaatst van het een maand daarvoor geïntroduceerde herontwikkelingsproject DOX Drees te Almere.
Deze belegging is aan een beperkt aantal beleggers aangeboden in deelnames vanaf € 250.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement 

Circa 13%

Deelname vanaf

€ 250.000,-

Fonds voor Gemene Rekening De Hoge Hond

Initiatiefnemer Elevate Investments heeft een gezondheidscentrum in Deventer aangekocht voor haar eerste zorgvastgoedfonds. In het vastgoedfonds wordt geparticipeerd door een beperkt aantal investeerders.

Connect Invest

De Hoge Hond

Het fonds heeft op 26 mei 2021 het eerstelijnsgezondheidscentrum De Hoge Hond in Deventer verworven. Het eigen vermogen werd gevormd door 34 participaties van € 100.000,-.

Verwacht gemiddeld totaalrendement

Circa 11%

Deelname vanaf

€ 200.000,-

Risico's

Beleggen in opportunities brengt, zoals bij elke belegging in vastgoed, risico’s met zich mee. Aan het beleggen in onroerend goed zijn risico’s verbonden, zoals risico van negatieve ontwikkelingen in de waarde van zorgappartementen, risico van dalende verhuurprijzen, risico van een stijgende rente op hypothecaire financieringen, risico van hogere (af)bouwkosten, risico van een tekort aan liquiditeiten, risico dat objecten niet kunnen worden geherfinancierd, risico dat huurders hun huur niet betalen, risico dat de financieringsconvenanten geschonden worden, risico dat de participaties in de praktijk niet of lastig te verkopen zijn en het risico dat de looptijd van het fonds langer is dan gewenst of verwacht.