Nieuwsbrieven archief

Hieronder vindt u alle nieuwsbrieven die we de afgelopen periode hebben verzonden.
De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal.

mail

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2023

Lees in de nieuwsbrief o.a. over onze verwachtingen in de vastgoedmarkt, opportunities, overname participaties in bestaande vastgoedfondsen en de Vastgoedrekening.

mail-1454731_1280

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2023

Lees in de nieuwsbrief o.a. over het overnemen van participaties, de kennissessie ‘Ouder/kind overdracht’, opportunities en de Vastgoedrekening.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2022

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de eerste tranche van de Vijfde Emissie van het S5 Vitae Fonds, het nieuwe initiatief ‘Vastgoedrekening’ en de terugblik van 2022 en de verwachtingen in 2023.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2022

Lees in de nieuwsbrief o.a. over een update van het S5 Vitae Fonds, opportunities, de aankomende kennissessie(s) ‘Ouder / kind overdracht’, het mini-seminar te Nyenrode en de aankomende relatieportal.

mail

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2022

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de 5e emissie van het S5 Vitae Fonds, het Veststede Vastgoedfonds, de Furori race-middag en het mini-seminar te Nyenrode.

mail-1454731_1280

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2022

Lees in de nieuwsbrief o.a. over Veststede Vastgoedfonds, Cortese HealthCare VII, het mini-seminar te Nyenrode en de volgende emissie van het S5 Vitae Fonds.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2021

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de tweede tranche van de Vierde Emissie van het S5 Vitae Fonds, het nieuwe woningfonds van Sectie5 Investments, de terugblik van 2021 en de verwachtingen in 2022.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2021

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de aankomende emissie van het S5 Vitae Fonds, R3FUND Residential Amsterdam 2CV, herontwikkelingsproject DOX Drees en ons partnerschap met Make-A-Wish Nederland.

mail

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2021

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de 2e tranche van het R3 FUND, de 2e tranche van het S5 Vitae Fonds, Elevate Investments en Cortese HealthCare VI.

mail-1454731_1280

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2021

Lees in de nieuwsbrief o.a. over beleggen in de regio Amsterdam, een interview met de fondsdirecteur van het S5 Vitae Fonds ir. Clemens Koekkoek, interessante opportunities, evenementen en het coronavirus.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2020

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de eerste tranche van de Vierde Emissie van het S5 Vitae Fonds, de terugblik van 2020 en de verwachtingen in 2021.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2020

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de vierde emissie van het S5 Vitae Fonds, de kwartaal highlights van CORUM, de Vastgoedfondsenscan en een alternatief voor sparen.

mail

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2020

Lees in de nieuwsbrief o.a. over de plaatsing van NL Woningfonds 3, CORUM Origin en CORUM XL, de webinar “Juist nu gediversifieerd beleggen” en tussentijds in of uit vastgoedfondsen stappen.

mail-1454731_1280

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2020

Lees in de nieuwsbrief o.a. over evenementen en het coronavirus, crisisbestendig en impactvol beleggen, samenwerking Cortese Capital Management en de samenwerking met CORUM.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2019

Lees in de nieuwsbrief o.a. over emissie NL Woningfonds 2 overtekend, teamuitbreiding en de vooruitblik 2020.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2019

Lees in de nieuwsbrief o.a. over forse groei van investeringen in zorgvastgoed, partnership HandicapNL en Furori racemiddag, derde emissie S5 Vitae Fonds overtekend en vijf punten waarop je brochures van vastgoedfondsen kunt toetsen.

Lodewijk Hoekstra is tuinontwerper, tv-presentator en vooral voorvechter van een duurzame wereld. Lodewijk streeft naar een wereld waarin we als mensen gezond en gelukkig kunnen leven, zonder dat dit een nadelig gevolg heeft voor ecosystemen en de natuur om ons heen. Naast zijn werk voor NL Greenlabel is hij tv-presentator bij SBS6 en verzorgt hij workshops en lezingen door het hele land.

Joep Moonen is opgegroeid in de bouw. Als zoon van een Brabantse bouwer is de vastgoedwereld hem niet vreemd. Joep is ruim twee jaar verantwoordelijk geweest voor Snippe Projecten BV, een ontwikkelaar die zich met name richt op de binnenstedelijke herontwikkeling in zowel de commerciële als residentiële vastgoedmarkt. Onorthodox BV is opgericht in 2020 en richt zich als projectontwikkelaar primair op het realiseren van woningen en zorgvastgoed. Dat doet zij met een onorthodoxe aanpak. In die aanpak staat niet het gebouw centraal, maar de gebruiker, de plek, de directe omgeving en de duurzaamheid en circulariteit.
De directie over Onorthodox BV wordt gevoerd door Joep Moonen en Sectie5 Investments NV.

Prof. dr. Dirk Brounen is hoogleraar Vastgoedeconomie aan de TIAS School for Business and Society, de Business School van Tilburg University. Hij onderzoekt internationale vastgoedmarkten en in het bijzonder het rendement van vastgoedinvesteringen en de meerwaarde van duurzaamheid. Zijn resultaten zijn onder meer gepubliceerd in internationale vakbladen als: The European Economic Review, Real Estate Economics, Journal of Banking and Finance, Financial Management en Journal of Portfolio Management. Naast zijn academische werk is Dirk actief als adviseur voor onder meer pensioenfondsen, ministeries en toezichthouders.

Bas Gradussen CFA is Senior Portfoliomanager bij InsingerGilissen Bankiers N.V. Sinds 2012 is hij bij deze bank actief met duurzaam beleggen, waar hij met twee collega’s onder meer verantwoordelijk is voor het beheer van de duurzame beleggingsportefeuilles. Bas heeft onder andere de richtlijnen opgezet voor (rapportering over) duurzame beleggingsportefeuilles. Vóór 2012 was hij actief als private banker, met name van stichtingen. Zijn ervaring als private banker en duurzame portfoliomanager komen samen als hij voor klanten van de bank opereert als consultant op het gebied van duurzaamheid.

Angelique Laskewitz is Excecutive Director van de Vereniging Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Zij ondersteunt beleggers en bedrijven onder meer met het bepalen van de duurzaamheidsagenda. Dit doet Angelique door het ontwikkelen van criteria die door de markt worden gebruikt om richting te geven aan duurzaamheid en het creëren van impact. Dit kan door samenwerking met NGO’s (Non-Governmental Organizations) en het geven van masterclasses over Sustainable Development Goals (SDG’s), impact investing, klimaatverandering, mensenrechten, circulaire economie en ecologie.

Drs. Hans Hersevoort is innovator in de zorg en bestuurder Omega Groep in Zwolle. Hij vindt het ‘zorgsysteem in Nederland steeds gekker worden’. Begin 2009 is Omega Groep als zorgorganisatie gestart met als missie: het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen. Degenen die een beroep doen op Omega Groep hebben meestal een verstandelijke en/of psychische beperking. Omega Groep gaat er vanuit dat ieder mens het liefst zelf de regie over zijn leven voert en zo zelfstandig mogelijk wil leven. Maar soms lukt dat niet. Omega Groep biedt begeleiding aan kinderen en (jong) volwassenen op elk gebied van het leven.

Jeroen Hermus MA MRICS RT is director Healthcare CBRE, de grootste vastgoedadviseur ter wereld en stuurt het Healthcare team aan. Annette van der Poel Bsc BE is associate director Healthcare CBRE en geeft strategisch advies ten aanzien van zorgvastgoed.

Het Healthcare team van CBRE adviseert opdrachtgevers bij zorgvastgoedgerelateerde vraagstukken. De werkzaamheden op het gebied van zorgvastgoed bestaan onder andere uit: strategische advisering van zorginstellingen, taxaties, begeleiding bij transacties, ontwikkelen van ‘business cases’, initiëren van nieuwe ontwikkelingen, sparringpartner voor zorginstellingen en het begeleiden van (nieuw)bouwtrajecten.

Prof. dr. Tom Berkhout is hoogleraar Real Estate Universiteit Nyenrode. Zijn belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn: vastgoed (belasting, verslaggeving, financiering, waardering en economische en marktontwikkelingen) en belastingwetgeving. Hij heeft een aanzienlijk aantal boeken, artikelen, onderzoeksrapporten en columns geschreven over een scala aan vastgoedgerelateerde zaken, zoals: taxatie (nationaal en internationaal), vastgoedwaardering en -financiering, financiële rapportage, integriteit, vastgoedmarkten, investeringsanalyses en -gedrag.

Prof. dr. Jan Latten is bijzonder hoogleraar sociale demografie en voorheen hoofddemograaf Centraal Bureau voor de Statistiek. Specifieke aandachtsgebieden zijn onder meer: trends in samenwonen, trouwen, scheiden en de sociale aspecten daarvan, de opkomst van superkoppels, de veranderende rol van vrouwen binnen relaties, bijzondere posities van alleenstaanden en de groeiende rol van ouderen in de samenleving, vergrijzing, groei- en krimpregio’s en de gevolgen daarvan voor regionale, sociale en economische contrasten, de urbanisatie en metropolisering in Nederland. Jan Latten is onder andere bekend van zijn boek Liefde à la Carte dat hij schreef met Malou van Hintum.

Ir. Clemens Koekkoek is directeur van het S5 Vitae Fonds en werkt sinds begin 2018 bij Sectie5 Investments N.V. Na bij diverse ontwikkelaars, aannemers en adviesbureaus te hebben gewerkt, kwam hij in 2009 in de zorg terecht. Daar heeft hij ervaring opgedaan in alle facetten van zorgvastgoed: ontwikkelen, bouwen, onderhoud en beheer. Ook is hij betrokken geweest bij de bouw en ontwikkeling van verschillende particuliere zorglocaties. Om zijn werk goede aansluiting te geven bij de dagelijkse praktijk, heeft hij regelmatig meegeholpen op diverse zorgafdelingen. Drs. Jeroen van Valen is sinds 2007 directielid en partner bij Sectie5 Investments. Daarvoor had hij al ruime ervaring opgedaan met het initiëren en managen van portefeuilles commercieel vastgoed.